A Calypso Nyomda Kft. 2003-ban alakult, korábbi egyéni vállalkozás folytatásaként. Az eltelt évek folyamán technológiában és a termékkörben jelentős változások történtek a piac igényeinek megfelelően. Gépparkunkat és technológiánkat folyamatosan fejlesztjük, a nyomdai anyagok előkészítésétől a formakészítésen át a digitális és flexonyomógépekkel és kiszerelő egységekkel bezárólag, hogy a lehető legjobb minőséget tudjuk nyújtani.

18 gépből álló gépparkunk közül Gidue, Bobst, Durst, Grafotronic, Esko digitális formakészítés, hogy csak a legjelentősebbeket említsük. A címkéket arany – ezüst fóliázással is el tudjuk látni, valamint 1 szín ragasztóoldali nyomással is, kiszerelő egységünk ívre vágással is bővült. Nyomdánkban saját – házon belüli – Esko digitális nyomóforma készítés működik. Ennek legnagyobb előnye a rövidebb átfutási idő, a kiváló minőség mellett.

2020 márciusától üzembe állítottunk egy Magyarországon egyedülálló, világszínvonalú, legújabb technológiás, Durst tekercses digitális nyomdagépet, amellyel már nemcsak a kis tételű, de a nagy sorozatban készült címkékkel is kedvező áron tudjuk kiszolgálni kedves partnereinket.

Ez a technológia 20 mikron vastagságtól nemcsak hagyományos címkékhez, de extrém, például vegyszerálló, saválló felhasz- nálásokra is alkalmas. Valamint egyedi megszemélyesítésű, vagy változó adatú nyomtatást, sorszámozott címkéket is tudunk vállalni. Akár minden címke más-más grafikával, vagy megszemélyesítéssel is készülhet. Az alkalmazott technológiával egyedi grafikai hatásokat lehet elérni.

A Calypso Nyomda alapvetően a magyar csomagolóanyag (hagyományos és öntapadó címke) piacra koncentrál. Tevékenysége teljeskörűen felöleli a grafikai előkészítéstől, a nyomóformakészítésen át a címkék arany, ezüst fémfóliázását a késztermék kiszállításig a gyártás összes területét.

Megrendelőink többségével évek óta tartó gyümölcsöző kapcsolatot építettünk ki. Nagy részük olyan állandó megrendelő, aki heti, kétheti rendszerességgel nyomtat nálunk.
Célunk, hogy csak kifogástalan termék kerüljön ügyfeleink kezébe. Törekszünk arra, hogy a technológia folyamatos fejleszté- sével újabb megrendelői elképzelések realizálására nyíljon lehetőség. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhattunk címkéinkkel partnereink sikereihez, s így ügyfeleink több Magyar Termék Nagydíjat és Superbrands díjat nyerhettek el. Elsődleges célunk, hogy megrendelőink mindig a legkiválóbb minőségét vegyék kezükbe, melyet kiváló minőségű nyomdagépeinkkel és képzett szakembereinkkel valósítunk meg.

Üdvözlettel

Kása László

ügyvezető